Ne mogu kupovati, ali mogu vratiti vrhunske igrače: Impresivna lista igrača Chelseaja na posudbama!
Pored zabranje dovođenja igrača u dva prelazna roka, londonski Plavci su kažnjeni sa 420.000 funti novčano. Težak udarac je ovo za tim sa Stamford Bridge (Foto: EPA)

Imaju nekoliko vrhunskih imena

Ne mogu kupovati, ali mogu vratiti vrhunske igrače: Impresivna lista igrača Chelseaja na posudbama!

M. Šljivak
Teme:

Londonski Chelsea dobio je od Svjetske fudbalske federacije (FIFA) kaznu zabrane dovođenja fudbalera u naredna dva prelazna roka.

Tim sa Stamford Bridgea je ovu kaznu dobio zbog nelegalnih transfera mladih fudbalera i neće moći da potpisuju nove fudbalere do ljeta 2020. godine.

Iako su Plavci najavili žalbu, teško da će FIFA u ovom slučaju promijeniti odluku koja je donijeta nakon trogodišnje istrage.

Srećom po londonski klub, oni na posudbama širom svijeta imaju veliki broj fudbalera. Čak 41 igrač je na posudbi, a među njima ima itekako interesantnih imena, koji bi mogli pomoći timu.

Tiemoue Bakayoko igra zaista dobro u Milanu, Micyh Batshuayi je u Crystal Palaceu, a na posudbama su još Christian Pulišić (Borussia), Kurt Zouma (Everton), Kenedy (Newxcastle), Alvaro Morata (Atletico), te još mnogi drugi.

Lista je zaista impresivna. Samo od ovih fudbalera se može stvoriti jedan jako dobar tim, ali nakon kazne prioritet je zadržati postojeći igrački kadar.

Pitanje je ko će sjediti na klupi londonskog tima naredne sezone. Maurizio Sarri se nalazi pred otkazom, a vrlo lako bi se moglo desiti da ekipu preuzme Gianfranco Zola.

Chelsea je nakon serije loših rezultata pao na šesto mjesto tabele sa 50 bodova i imaju bod zaostatka za mjestom koje vodi u Ligu prvaka, a kojeg drži Manchester United.

Plavci su također prošli i među 16 najboljih ekipa u Evropskoj ligi i tu će imati šansu da ostvare plasman u Ligu prvaka.

Ovako izgleda lista posuđenih igrača Chelseaja:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi