Ne mogu ni prslaklice: UEFA zabranila koreografiju navijača Eintrachta

Umiješala se krovna kuća evropskog fudbala

Ne mogu ni prslaklice: UEFA zabranila koreografiju navijača Eintrachta

Navijači Eintrachta iz Frankfurta i njihovi performansi bilo na gostujućim bilo na domaćem terenu su poznati širom Evrope.

Planirali su navijači Eintrachta poseban spektakl i za sutrašnju utakmicu 1/16 finala Lige Evrope.

Naime, sutra na Commerzbank Arenu stiže austrijski velikan Salzburg.

Planirali su navijači Eintrachta veliku koreografiju u kojoj bi koristili obične prskalice kako ne bi svoj klub doveli u probele korištenjem baklji ili nekih ozbiljnijih pirotehničkih sredstava.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Planovi za pomenutu koreografiju su prijavljeni formalnim putevima gradskim vlastima Frankfurta i odobreni su. Naime, upotreba prskalica ne bi predstavljala kršenje bilo kojeg njemačkog zakona.

Ipak, ubrzo se umiješala UEFA i ipak zabranila prskalice i koreografiju navijača Eintrachta. Krovna kuća evropskog fudbala je zabranila pomenutu koreografiju uz prijetnju da će Eintrahct, ako do iste dođe, narednu utakmicu igrati pred praznim tribinama.

Top Komentari

DenisMJ
UEFA, UEFA. Ovo ne moze, a moze naravno kad se tekme namjestaju, to moze a? Kad Casino Guru izbaci kvote za mec italijanske lige na iks, manje od 2, to Vam je npr ok? Da se time malo pozabavite a ne da gledate sta navijaci drze u rukama...
0 0
lopov84
prslaklice...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi