"Ne mogu vam reći da li će Rakitić ostati u Barceloni"

Valverde zabrinuo navijače

"Ne mogu vam reći da li će Rakitić ostati u Barceloni"

Endin Čaušević

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić do kraja ljetnog prelaznog roka mogao bi napustiti Barcelonu.

Rakitić se već neko vrijeme povezuje s odlaskom iz Barcelone, odnosno da bi mogao biti dio transfera Neymara iz PSG-a. No, da je Rakitić važan dio ekipe Ernesta Valverdea pokazalo se na pripremama na kojim je bio najstandardniji.

Jasno je da Valverde itekako cijeni Rakitića, ali očito da ne može mnogo toga promijeniti kod čelnika kluba. Valverde je pred večerašnji duel protiv Napolija govorio o Rakitiću i nije mogao sa sigurnošću reći da će on ostati u klubu.

"Što se tiče Rakitića on je za nas itekako važan igrač, ali ne znam da li će igrati u Barceloni u novoj sezoni. Ne mogu vam sa 100% sigurnošću reći da će se to desiti i da će nastaviti igrati za nas. Ništa mi ne ukazuje da neću moći računati na njega, ali u svijetu fudbala se nikad ne zna", rekao je Valverde.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Rakitić je postao "ugrožen" nakon što je u klub došao Frenkie de Jong i jasno je da će Barca morati prodati nekog od veznih igrača. Mnogi vjeruju da će to biti upravo Rakitić koji bi mogao putem Pariza ukoliko Barca i PSG dogovore transfer Neymara.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi