Ne može bez incidenta: Žestok okršaj policije i navijača Rivera u Buenos Airesu

Koristili i suzavac

Ne može bez incidenta: Žestok okršaj policije i navijača Rivera u Buenos Airesu

Endin Čaušević

Navijači River Platea još uvijek na ulicama Buenos Airesa slave pobjedu u finalu Copa Libertadoresa protiv najvećeg rivala Boce Juniors.

River je u Madridu u spektakularnoj atmosferi pobijedio sa 3:1 i tako došao do četvrte titule prvaka Južne Amerike, no ovaj meč će se zauvijek pamtiti jer je poražen najveći rival.

Na ulicama Madrida se slavilo do jutarnjih sati, no na ulicama glavnog grada Argentine još uvijek traje slavlje navijača Rivera. Nažalost ponovo nije moglo bez incidenta jer je došlo do žestokog okršaja policije i navijača ovog kluba.

Policija je morala koristiti čak i suzavce, a privedeno je do sada više stotina navijača Rivera. No, njima sada ništa nije bitnije od toga da je River pobijedio Bocu i osvojio trofej Copa Libertadores.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi