Ne odustaje ni u 37. godini: Dario Damjanović ima novi klub
Foto: EPA

Nekada igrao za reprezentaciju BiH

Ne odustaje ni u 37. godini: Dario Damjanović ima novi klub

Nekadašnji nogometni reprezentativac BiH Dario Damjanović ni sa 37 godina na leđima ne odustaje od aktivnog igranja.

Damjanović koji je svojevremeno igrao za klubove poput Hajduka i Kaiserslauterna u nastavku sezone će nositi dres Borca iz Šamca koji se takmiči u 2. ligi Republike Srpske, a to će mu ujedno biti 13. klub u dosadašnjoj karijeri.

Trener Borca Amir Durgutović izjavio je kako vjeruje da će Damjanovićevo iskustvo, kao i igračke kvalitete, biti od velike pomoći klubu iz Šamca na putu ka plasmanu u viši rang.

"Damjanović ne samo što trenira s nama, nego je i predvodnik cijelog tima", poručio je Durgutović, pod čijom je palicom Borac prvi dio sezone okončao na prvom mjestu s bodom više u odnosu na Jedinstvo.

Potražite više informacija na temu Druga liga RS - Zapad:

Posljednji angažman Damjanović je imao u Alfa Modriči, klubu u kojem je i ponikao, ali određene nesuglasice s ljudima iz kluba primorale su ga da 'digne sidro' i sreću potraži u drugoj sredini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije