Odabrao metu: Hasan Salihamidžić radi na dovođenju novog golmana u Bayern

Investicija od 25 miliona

Odabrao metu: Hasan Salihamidžić radi na dovođenju novog golmana u Bayern

A. Čaušević

Hasan Salihamidžić već nekoliko godina obnaša funkciju sportskog direktora Bayerna te je on zadužen za dovođenje fudbalera.

Obzirom na učestale probleme s povredama Manuela Neuera Bavarci će na ljeto sigurno dovesti novog golmana.

Hasan Salihamidžić je odlučio da od ljeta član svlačionice najtrofejnijeg njemačkog kluba bude Alexander Nuebel. To je potvrdio i klupski predsjednik Uli Hoeness.

Dovođenje Nuebela bi Bayern trebalo koštati 25 miliona eura, a Salihamidžić već radi na realizaciji transfera.

"Time se već bavi naš sportski direktor Salihamidžić, radi se o investiciji vrijednoj oko 25 miliona eura. Nisam ja odgovoran u ovom slučaju", rekao je Hoeness.

Inače, Nuebel brani za Schalke 04 što znači da bi Rudari ponovo nakon 2011. godine mogli "pokloniti" golmana rivalu iz Bavarske.

Tada je u transferu vrijednom 30 miliona eura iz Gelzerkirhena stigao Neuer koji je u međuvremenu postao legenda Bayerna, ali i njemačke reprezentacije te stekao reputaciju jednog od najboljih golmana svijeta.

Nuebel ima 22 godine i u Schalke 04 je stigao u augustu 2015. godine iz Paderborna, a ove sezone je u Bundesligi branio "samo" 18 puta.

Neuerova zamjena na golu Bayerna, Sven Ulreich nije oduševljenja eventualnim dolaskom Nuebela.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Mislim da on ovdje ne želi doći i da bude drugo golman, ako može braniti u Schalkeu. Mislim da ne želi sjediti na klupi s 22 godine", rekao je Ulreich.

Ulreichu i Neueru ugovori s Bayernom ističu 2021. godine te je jasno da u Bayernu već razmišljaju u budućnosti i žele da na vrijeme osiguraju angažovanje dobrog golmana.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi