Ne radi se to tako: Courtois vrijeđao Chelsea

Debitovao za Real Madrid

Ne radi se to tako: Courtois vrijeđao Chelsea

Endin Čaušević

Belgijski golman Thibaut Courtois proteklog vikenda konačno je upisao debi u dresu Real Madrida.

Courtois je ovog ljeta pojačao kraljevski klub nakon što je odlučio napustiti Chelsea. Iako je Belgijanac uporno govorio da je sretan na Stamford Bridgeu i da ostaje na kraju je iznenadio sve odlukom da prihvati ponudu Reala i potpiše za ovaj klub.

Međutim, Courtois je za Real debitovao tek proteklog vikenda protiv Leganesa, a Julen Lopetegui mu je jasno dao do znanja da je Keylor Navas i dalje broj jedan u Real Madridu. Nakon meča s Leganesom belgijski golman se obratio španskim novinarima, a na iznenađenje svih najviše je pričao o Chelseaju i to ne baš pozitivno.

"Već prvi dan kada sam došao na trening vidio sam da je ovo totalno druga priča. Na treningu već vidiš da je to drugi nivo i dosta bolji nivo u svemu nego što je to u Chelseaju. Čak je i stadion dva puta veći od Stamford Bridgea i veoma je drugačiji osjećaj. Na Bernabeu vidiš samo ljude oko sebe, a na stadionu Chelseaja vidiš zgrade i hotele iza tribina", rekao je Courtois.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi