"Ne razumijem zašto Mourinho govori da je razlika u novcu?"

Jamie Carragher oštar prema Portugalcu

"Ne razumijem zašto Mourinho govori da je razlika u novcu?"

Edmir Škorić

Bivši defanzivac Liverpoola Jamie Carragher prozvao je menadžera Manchester Uniteda Josea Mourinha.

O dominaciji Manchester Cityja ove sezone u Engleskoj suvišno je trošiti riječi, mada će oni koji vole Mourinha više nego Pepa Guardiolu reći kako je ovaj potonji previše potrošio i kako je 'lako biti prvak s takvim igračima'.

Carragher, pak, smatra da je Guardiola uveliko zasužan za sve što radi City i da je svojom filozofijom nogometa od ove ekipe napravio 'englesku Barcelonu'.

"Postoji greška u argumentu Josea Mourinha kako je razlika između njegovog Uniteda i Cityja novac. Da Pep vodi United, vjerujem da bi bio prvak. Vratite se na početak sezone i procijenite u glavu sastave timova, kako se govorilo o Unitedu i Cityju", tvrdi Carragher, dodavši:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mou je srušio svjetski rekord u transferu Paula Pogbe, Lukaku je bio prošlog ljeta najskuplji transfer unutar Premier lige. Da Mourinho vodi City, ne bi bilo lepršave igre koja je sada prisutna na Etihadu. Eto Mourinho je De Bruynea trenirao u Chelseaju, pa ga je prodao".

Sve u svemu, City ima 15 bodova više od gradskog rivala Uniteda i već sada mu se čestita na naslovu, a kako igraju nebesko-plavi, mogli bi da sruše još mnoge rekorde. Podsjećamo da imaju 18 uzastopnih pobjeda, novu traže u nedjelju protiv Crystal Palacea u Londonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi