'Ne shvatam zašto Sane ne ide na Mundijal'

Legenda Elfa nije krila nezadovoljstvo

'Ne shvatam zašto Sane ne ide na Mundijal'

S. Grebović

Svoje nezadovoljstvo zbog izostanka Leroya Sanea sa spiska putnika njemačke reprezentacije na SP u Rusiji iznio je i dugogodišnji igrač Bayerna i reprezentativac Njemačke Michael Ballack.

Sjajna sezona u Manchester Cityju u kojoj se okitio titulom prvaka uz 10 postignutih pogodaka i 15 asistencija, te titula najboljeg mladog igrača Premier lige, selektoru Jochimu Lowu nije bila dovoljna da Leroya Sanea uvrsti na spisak putnika na Mundijal u Rusiju.

Dugogodišnji reprezentativac Elfa Michael Ballack u jednom intervjuu za njemačke medije nije mogao sakriti svoje nezadovoljstvo ovom odlukom selektora Lowa.

"Siguran sam da je to njega više pogodilo nego što je pogodilo nacionalni tim. Oni ne zavise samo od Sanea, pošto imaju gomilu kvalitetnih igrača na njegovoj poziciji. Kako će on uspjeti da podnese sve ovo, to je njegov naredni veliki korak u karijeri. Sigurno mu je kao i većini mladih fudbalera bio veliki san da zaigra na Mundijalu. Na Guardioli je da razgovara sa njim i da proba da riješi neke stvari u njegovoj glavi. Ne mogu da razumijem odluku selektora, jer je Sane izuzetan igrač koji je dosta napredovao tokom sezone, ali šta je tu je", rekao je Ballack.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Top Komentari

Sanel Orucevic
Zato stoste rasisti njemacki,trebovas pljunut i nikad vise nezaigrat ali bog cevas kaznit ispascete medju 8 ekipa.
11 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi