Nijemci bolji od Saudijske Arabije, ali umalo da bude 2:2

Pripreme za Svjetsko prvenstvo

Nijemci bolji od Saudijske Arabije, ali umalo da bude 2:2

Edmir Škorić

Njemačka je s 2:1 pobijedila Saudijsku Arabiju u prijateljskom susretu koji je odigran u Leverkusenu.

Predstavnici Svjetskog prvenstva u Rusiji odradili su posljednje provjere. Njemačka je slavila, ali nije bila toliko uvjerljiva, barem ne rezultatski.

Domaća selekcija je povela golom Tima Wernera u osmoj minuti, da bi u finišu prvog dijela Hawsawi postigao autogol za 2:0 prednost Njemačke na odmoru.

U nastavku je selektor Elfa Joachim Loew dosta mijenjao, a Saudijci preko Al Jassima u 84. minuti dolaze to utješnog gola. Ter Stegen je zaustavio udarac Al Sahlawija s bijele tačke, ali Al Jassim je došao do lopte i popravio grešku svog saigrača.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Nijemci će igrati u grupi s Meksikom, Švedskom i Južnom Korejom, a Saudijci s Rusijom, Urugvajom i Egiptom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi