Ne smiruju se strasti: Ajax na Twitteru ismijava Real Madrid

Izbacili ih iz Lige prvaka

Ne smiruju se strasti: Ajax na Twitteru ismijava Real Madrid

Endin Čaušević

Fudbaleri Ajaxa napravili su senzaciju jer su u osmini finala izbacili aktuelnog prvaka Evrope ekipu Real Madrida.

Kraljevski klub je branio titulu prvaka Evrope u ovoj sezoni, ali su ove godine posustali već na prvoj stepenici nokaut faze. Iako su u prvom meču pobijedili Ajax u gostima sinoć su doživjeli katastrofu pred svojim navijačima.

Ajax je na Santiago Bernabeu odigrao fantastičnu utakmicu i pobijedio na kraju sa 4:1, te izborio plasman u četvrtfinale Lige prvaka po prvi put nakon 2003. godine.

Holandski tim je napravio senzaciju, a sigurno da je zadovoljstvo veliko u njihovim redovima. Nisu se zadovoljili samo pobjedom na Bernabeu jer su danas putem Twittera ponovo odlučili da provociraju Real Madrid.

Oni su podijelili fotografiju Instagrama na kojoj se u pozadini vide brojevi jedan i četiri aludirajući na to da su sinoć sa 1:4 savladali kraljevski klub. A, nakon ove senzacije sigurno da im niko neće uzeti za zlo ove provokacije.

U četvrtfinalu nakon 16 godina: Kako je izgledao sastav Ajaxa 2003. godine?

Kao što smo napisali velikan iz Amsterdama će se u četvrtfinalu LP naći nakon punih 16 godina. Posljednji put su u četvrtfinalu igrali u sezoni 2002/2003, a tada su u tom dijelu takmičenja eliminisani od kasnijeg prvaka Milana.

Ajax je prvu grupnu fazu završio kao drugi u grupi D iza Intera, a prošli su zahvaljujući boljem omjeru u duelu sa Lyonom koji je imao isti broj bodova.

S obzirom na to da je Liga prvaka tih godina imala drugačiji sistem takmičenja i da se umjesto osmine finala igrala dodatna grupna faza, Ajax je uspio da se domogne četvrtfinala u grupi sa Valencijom, Arsenalom i Romom.

Međutim, u četvrtfinalu je Milan bio prejak. Prvi meč u Amsterdamu završen je bez golova (0:0), a sastav Kopljanika je izgledao ovako:

Lobont, Trabelsi, Galašek, Chivu, Ibrahimović, Pienaar, Maxwell, Pasanen, O'Brien, Yakubu, Van der Vaart. Šansu sa klupe u ovom duelu su dobili Jari Litmanen, Nigel De Jong i Wesley Sneijder.

Ajax je u revanšu na San Siru imao prolaz u polufinale sve do nadoknade meča. Pobjedu Rossonerima od 3:2 donio je u 91. minuti Jon Dahl Tomasson.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Golove za tim iz Amsterdama postigli su te večeri Litmanen i Pienaar, a za Milan su pored Tomassona pogađali Inzaghi i Shevchenko.

Za Ajax su te večeri nastupili: Lobont, Trabelsi, Chivu, Van der Meyde, Ibrahimović, Pienaar, Pasanen, O'Brien, Yakubu, Van Damme, Sneijder. Sa klupe su ušli: Bergdolmo, Litmanen i De Jong.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi