Ne želi da odustane: U 42. godini se vratio fudbalu i potpisao za 29. klub u karijeri!

Najpoznatija "ptica selica" današnjice opet na terenu

Ne želi da odustane: U 42. godini se vratio fudbalu i potpisao za 29. klub u karijeri!

A. Čaušević

Posljednja ludost Luđaka, tako se može opisti ono što je uradio legendarni Sebastian Abreu.

Abreu se u 42. godini vratio fudbalu. Urguvajac treniga sa ekipom Boston River te će broj klubova za koje je igrao povećati na 29.

On se od fudbala oprostio prije nekoliko mjeseci kada je postao direktor Santa Tecle s kojom je osvojio titulu u El Salvadoru, ali je sada ponovo odlučio obući kopačke.

Abreu je s Bostonom potpisao ugovor na godinu s opcijom produženja na još mjeseci. Za utakmicu s Penarolom koja se igra za vikend neće konkurisati, ali se nada da će što je prije moguće steći pravo nastupa.

Defensor Sporting, San Lorenzo, Deportivo La Coruna, Gremio, Tecos, Nacional, Cruz Azul, América, Dorados de Sinaloa, Monterrey, San Luis, Tigres, River Plate, Beitar, Real Sociedad, Aris, Botafogo, Figueirense, Rosario Central, Aucas, Sol de America, Santa Tecla, Bangu, Central Español, Puerto Montt, Audax Italiano, Deportes Magallanes i Rio Branco su klubovi za koje ranije nastupao, a sada na listu može upisati i Boston River.

Top Komentari

NKZ1922
33!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi