Ne zna postići normalan gol, najdraži mu je onaj protiv Barce i stiže u - Barcu
(Foto: EPA) Kevin-Prince Boateng je profesionalnu karijeru počeo u Herthi, da bi nakon toga igrao za Tottenham, Borussiju Dortmund, Portsmouth, Genou, Milan, Schalke, Las Palmas, Eintracht i Sassuolo

Boatengov potencijalni transfer glavna tema evropskih medija

Ne zna postići normalan gol, najdraži mu je onaj protiv Barce i stiže u - Barcu

Danas su se pojavile informacije da je Barcelona jako blizu realizacije transfera Sassuolovog Kevin-Princea Boatenga (31), što je mnogo pomalo i šokiralo.

Navodno je postignut načeni dogovor oko Boatengove posudbe s opcijom otkupa ugovora, a kako prenosi Gianluca Di Marzio, u Barceloni smatraju da je iskusni ofanzivac pravi čovjek za njih, čovjek koji će ekipi donijeti potrebnu "dubinu".

Boateng bi tako pokrivao pozicije u ofanzivnoj liniji, pošto je Barca nedavno prodala Munira El Haddadija.

Iako mnogi mnogi zbunjeni interesom Barce za Boatenga, riječ je o iskusnom igraču koji je oduvijek plijenio svojim fudbalskim znanjem, ali kojeg je "nestašan" karakter vjerovatno spriječio da napravi veću karijeru.

Ipak, gotovo svaki gol koji postigne završi na TV špicama, a svi se još sjećaju i njegove majstorije protiv Barcelone u Ligi prvaka, u sezoni 2011/2012. Tada je kao igrač Milana postigao gol koji mu je, prema vlastitom priznanju, najdraži u karijeri.

"Svaki fudbaler ima svoje talente, koji dolaze do izražaja u određenim situacijama. Lično, meni je najdraži gol onaj protiv Barcelone... Neke stvari se ne mogu objasniti, sve se desi u nekoliko milisekudni. Nije kao da sam se spremao za takvo nešto, jednostavno se desilo. Samo sam želio proći Abidala i postići gol", izjavio je svojevremeno Boateng.

Inače, Boateng je nakon osvajanja Kupa Njemačke sa Eintrachtom iz Frankfurta na ljeto 2018. godine prešao u Sassuolo, što je također bio dosta iznenađujući transfer.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Boateng je ove sezone odigrao 13 utakmica za Sassuolo u Seriji A, te je postigao četiri gola i dodao dvije asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi