Ne zna se gdje će Belotti završiti, ali se zna gdje neće

Izjava predsjednika Torina

Ne zna se gdje će Belotti završiti, ali se zna gdje neće

Italijanski napadač iz redova Torina Andrea Belotti bit će jedan od najtraženijih napadača u Evropi ovog ljeta. 

Pored Mbappea, koji je eksplodirao ove sezone u Monacu, Belotti je drugi fudbaler za kojeg će se otimati evropski velikani. 

Cijena nije mala - otkupna klauzula iznosi 100 miliona eura. Dugo se nagđalo koji bi tim to mogao da plati, a sada je sasvim jasno da neće biti nijedan iz Italije.

Predsjednik Torina Urbano Cairo izjavio je za italijanske mediji da neće prodati Belottija nijednom timu iz Italije.

"Belotti pogađa desnom nogom, lijevom nogom i glavom. Za sada nije pogađao samo prsima. Ali, znate li koja je najljepša stvar u vezi njega? To što on stalno govori da ima još puno da uči, veoma je skroman", rekao je Cairo pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Otkupna klauzula od 100 miliona eura je prava cijena, ja mislim. I, to važi samo za strane klubove. A, znate li zašto u Italiji nema klauzule? Zato što ga neću ovdje prodati. Još jedna godina u Torinu i 30 godina bit će dobro i za nas i za njega".

Podsjetimo, Belotti je ove sezone prvi strijelac Serije A uz našeg kpitena Edina Džeku. Obojica imaju po 25 postignutih golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi