Već se zna gdje će Andrea Belotti?
Foto: EPA

Italijan odlučio o nastavku karijere?

Već se zna gdje će Andrea Belotti?

Midhat Šljivak

Italijanski napadač Andrea Belotti zadivio je igrama u dresu Torina ove sezone.

Ovaj 23-godišnji fudbaler je sa 25 golova uz Edina Džeka vodeći strijelac Serie A, a fantastične igre i golovi su ga preporučili velikim evropskim timovima.

Izvjesno je da će Belotti na ljeto napustiti Torino, a isto tako je izvjesno i da će napustiti Italiju, te karijeru nastaviti u engleskoj Premier ligi.

Sjajni napadač ima dvije ponude koje se ne odbijaju. Manchester United i Chelsea su pokazali ozbiljan interes za njegove usluge i gotovo je sigurno da će on obući dres jednog od ovih timova.

Za sada je, prema pisanju italijanskih medija, bliže Plavcima iz Londona. 

Belotti želi igrati u Ligi prvaka i to je otvoreno rekao za Sky Sport Italia. To bi u konačnoj trci moglo eliminisati United, koji je još uvijek daleko od plasmana u najkvalitetniju ligu svijeta.

"Igrati na Svjetskom prvenstvu i Ligi prvaka je san svakog igrača", rekao je Belotti, te je tako možda otkrio gdje će otići.

Također, ističe kako nikad nije sanjao da će odšteta za njega biti 100 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ne prestajem razmišljati o tome. Vjerujem da se vrijednost dokazuje na terenu, a s obzirom na to da je veliki novac u igru, klubovi lako plate ogromne sume novca za igrače. Ipak, svako vrijednost treba da se pokaže", istakao je Belotti.

Kako će se Italijan snaći u Premier ligi vjerovatno ćemo vidjeti naredne sezone, ali nema sumnje da se radi o fantastičnom napadaču.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi