Nebojša Đekanović kandidat za klupu TOŠK-a
Đekanović (desno) na trenerskom usavršavanju sa Raymondom Verheijenom

Ambiciozni stručnjak pred novim angažmanom

Nebojša Đekanović kandidat za klupu TOŠK-a

S. Mlaćo

NK TOŠK je jučer slavio protiv NK Jedinstvo 2:0, ali i ostao bez šefa struke.

Naime, Nusret Muslimović je odlučio da podnese ostavku, pa je klub iz Tešnja sada u neočekivanim problemima.

Uprava kluba što prije mora pronaći trenera sa UEFA Pro licencom, s obzirom da je već u subotu derbi meč protiv Zvijezde iz Gradačca.

Saznajemo da su čelnici TOŠK-a zainteresirani za usluge Nebojše Đekanovića (39), ambicioznog stručnjaka koji je do sada radio u stručnom štabu NK Metalleghe, FK Zvijezda 09 s kojim je izborio plasman u Premijer ligu, Ljubić Prnjavor,  te kao skaut FK Sarajevo.

Uspješno je radio Premijer ligi, Prvoj ligi FBiH i RS, te dobro poznaje stanje u bh. nogometu, a vrlo često viđali smo ga i na utakmicama kluba iz Tešnja.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Posljednji period Đekanović je iskoristio za trenersko usavršavanje u Njemačkoj, a u Tešnju mongi vjeruju da bi njegovo angažovanje bio pravi potez.

TOŠK nakon četiri kola ima tri pobjede i jedan poraz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije