Neće zaigrati ni u finalu Kupa Kralja: Tužan kraj za Barcinu akviziciju!

Napušta Nou Camp

Neće zaigrati ni u finalu Kupa Kralja: Tužan kraj za Barcinu akviziciju!

Admin Čaušević

Barcelona je posljednjih godina dosta "lutala" tokom prijelaznih rokova.

Jedan od najčudnijih transfera prvak Španije napravio je zimus kada je na Nou Camp stigao Kevin-Prince Boateng.

Avantura za ovog iskusnog ofanzivca u Barceloni će imati tužan kraj obzirom da zbog problema s povredom neće ni konkurisati za meč finala Kupa Kralja.

Katalonski klub je jučer saopštio da Boateng ima problema s lijevim koljenom te ga samo čudo može spasiti da konkuriše za meč s Valencijom.

Od dolaska iz Sasusola ovaj 32-godišnjak je imao problema s fizičkom spremom, upisao je svega tri nastupa. Igrao je protiv Seville u četvrtfinalu kupa, te u ligaškim okršajima s Valladoliom i Huescom.

Boateng je mogao biti od koristi Ernestu Valverdeu u finalu jer Luis Suarez i Ousmane Dembele neće igrati zbog povrede, a upitan je i nastup Philippea Coutinha.

Ispostavit će se da su svi oni koji su bili skeptični po pitanju angažovanja Boatenga imali pravo jer je njegovo dovođenje bilo potpuni promašaj te je povratak u Sassuolo neminovnost.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Boateng je u karijeri promijenio 10-ak klubova, dane slave imao je igrajući za Milan, a odlazak u Barcelonu se ispostavio kao krupan zalogaj.

Karijeru je počeo u Herthi, a zatim je nastupao za Tottenham, Portsmouth, Genou, Schalke 04, Las Palmas, Einstracht, Sassuolo...

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi