Dobio najgoru moguću vijest pred utakmicu, a na kraju se slomio pred kamerama i neutješno plakao

Williamsu sinoć nije bilo lako izaći na teren

Dobio najgoru moguću vijest pred utakmicu, a na kraju se slomio pred kamerama i neutješno plakao

Endin Čaušević

Reprezentacija Velsa sinoć je uspjela da osvoji bod protiv Sjedinjenih Američkih Država nakon što je meč završen rezultatom 1:1, a u centru pažnje našao se Neco Williams koji je neutješno plakao kada je sudija označio kraj utakmice i sada je stiglo objašnjenje šta ga je toliko pogodilo.

Vels je sinoć zaigrao na Svjetskom prvenstvu po prvi put nakon 1958. godine i uspio je da osvoji bod protiv Amerike iako nisu previše briljirali.

Junak Velšana po ko zna koji put bio je Gareth Bale koji je u finišu utakmice uspio da izbori penal, a zatim i zabije pogodak s bijele tačke za konačnih 1:1 i tako donese bod svojoj reprezentaciji na startu Mundijala.

Međutim, u centru pažnje nakon sinoćnje utakmice našao se defanzivac reprezentacije Velsa, Neco Williams, koji je počeo neutješno plakati nakon što je sudija svirao kraj, a ubrzo je i sam otkrio šta se zapravo dešavalo.

Williamsu se ispunio san što je dobio priliku da igra na Svjetskom prvenstvu za svoju reprezentaciju, ali za njega je bilo izuzetno teško da izađe na teren jer je nekoliko sati prije toga saznao tužne vijesti.

Njegova majka je odlučila da mu jučer saopšti da je preminuo njegov djed s kojim je Williams bio itekako vezan, a to ga je emotivno razorilo.

Oglasi

Međutim, Williams je odlučio da izađe na teren i pored toga što je plakao skoro cijeli dan, ali je poručio selektoru da može da igra. Odigrao je jako dobru utakmicu, ali kada je sudija svirao kraj počeo je ponovo plakati.

Williams se nakon svega oglasio na Twitteru kako bi objasnio zbog čega je toliko plakao, te je pokazao da mu nije bilo nimalo jednostavno sinoć istrčati na teren nakon svega.

"Jučer sam dobio najgore vijesti u životu kada mi je mama saopštila da je djed preminuo. Od plakanja cijelog dana do izlaska na terenu meča Svjetskog prvenstva je bilo baš preteško, ali uspio sam uz podršku saigrača i porodice da to uradi", napisao je Williams i dodao.

"Zbog toga ovaj važan bod na startu Svjetskog prvenstva posvećujem svom djedu i žao mi je što on nije dočekao da me gleda na ovom velikom takmičenju".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Williams je igrao od prve minute u sinoćnjoj utakmici, a s terena je izašao u 79. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi