Sinoć smo u Kataru u 99. minuti vidjeli najbolji taktički faul svih vremena

Acosta zaustavio Balea

Sinoć smo u Kataru u 99. minuti vidjeli najbolji taktički faul svih vremena

Endin Čaušević

Reprezentacija Velsa sinoć je remizirala protiv Sjedinjenih Američkih Država (1:1) u prvom kolu grupne faze Svjetskog prvenstva, a Velšane je i ovaj put spasio nevjerovatni Gareth Bale koji je u finišu utakmice donio izjednačenje, no detalj koji je obilježio sinoćnji meč desio se u 99. minuti.

Velšani nisu previše oduševili javnost svojom igrom u prvom poluvremenu u kojem je Amerika bila dosta nadmoćnija i zasluženo je vodila sa 1:0, te je djelovalo da će sigurno upisati tri boda u ovom meču.

Međutim, u drugom poluvremenu Vels je zaigrao nešto bolje, a ponovo su svi mogli vidjeti kakav značaj u tom timu ima Bale.

Bale je skoro 80 minuta bio nevidljiv na terenu, a potom je iz jedne skoro bezazlene situacije uspio da iskusno izbori penal za svoju reprezentaciju i upravo je on bio siguran s bijele tačke za 1:1.

Vels je do kraja utakmice mogao čak da dođe i do potpunog preokreta, a detalj koji smo vidjeli u 99. minuti meča je glavna tema na društvenim mrežama.

Nakon jedne duge lopte golman Amerike nepotrebno je istrčao na nekih 35 metara od svog gola, te je loptu glavom izbio samo da Balea koji je imao namjeru da s centra šutira na prazan gol.

Oglasi

Međutim, veznjak protivničkog tima Kellyn Acosta je dobro znao šta se sprema i brže bolje je faulirao Balea u posljednji trenutak i tako je sigurno spasio svoju selekciju od potencijalne velike opasnosti po gol.

Acosta je zbog ovog prekršaja opravdano dobio žuti karton, ali mnogi smatraju da je napravio fantastičan potez.

Toliko je svojom pravovremenom reakcijom i odlukom oduševio fudbalsku javnost da su mnogi poručili da je to bio vjerovatno najbolji taktički prekršaj kojeg smo imali priliku vidjeti u fudbalu.

Golman Turner bio je na nekih 25 metara od svog gola kada se Bale spremao da šutira loptu, te bi sigurno gol Amerike bio u ogromnoj opasnosti da je uspio da to uradi, ali Acosta je u posljednji trenutak spasio svoju selekciju.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Amerikanci su oduševili igrom u prvom poluvremenu, ali ponovo se pokazalo da je u fudbalu zaista sve moguće jer su i pored odlične igre mogli na kraju ostati čak i bez jednog boda.

Top Komentari

denimen9
Čauš prvi put vidio taktički faul i odmah najbolji svih vrmeena. Presmiješno
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi