Određen broj ulaznica za finaliste Kupa BiH

Meč se igra na stadionu Bilino polje 17. maja

Određen broj ulaznica za finaliste Kupa BiH · Saznajemo

A. Čaušević

Najvažniji gradski derbi do sada Velež i Zrinjski će odigrati 17. maja kada je na stadionu Bilino polje u Zenici na programu finale Kupa BiH.

Otkako se saznalo da će Velež i Zrinjski igrati meč za trofej prva tema je bila broj navijača koji će prisustvovati na zeničkom hramu fudbala.

Kako SportSport.ba saznaje određen je broj ulaznica koje će pripasti finalistima, pa će tako tako Veležu i Zrinjskom biti dodijeljeno po 3.000 ulaznica.

S obzirom na interes, ali i ulog, nema sumnje da će navijači mostarskih klubova ulaznice razgrabiti brzinom svjetlosti i već početi pripreme za dolazak u Zenicu.

Organizator utakmice je NFSBiH pa je za očekivati i da krovna kuća bh. fudbala ostavi određen broj ulaznica za svoje potrebe.

Navijačke skupine Red Army i Ultrasi su do sada bili 12. igrač Veleža, odnosno Zrinjskog gdje je to god moguće pa nema sumnje da će tako biti i na Bilinom polju.

Oglasi

U petak, 5. maja će predstavnici klubova održati sastanak sa MUP-om nakon čega bi se trebalo znati više o samoj organizaciji i dolasku navijača iz Mostara u Zenicu.

Pošto oba mostarska rivala ove polusezone uz FK Sarajevo igraju najljepši fudbal u državi sigurno ljubitelje bh. fudbala čeka jedan sjajan meč. 

U tri ligaška meča ove sezone svaki put je slavio Zrinjski, pa će Velež imati dodatni motiv da nadigra svog gradskog rivala pogotovo jer je u posljednjem međusobnom duelu bio u najmanju ruku zaslužio neriješen rezultat.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Sa druge strane Zrinjski je već postao prvak BiH, po osmi put u svojoj historiji, a sada će imati priliku da ponovi uspjeh Željezničara i Sarajeva te osvoji duplu krunu.

Podsjećanja radi, utakmica će se igrati 17. maja sa početkom u 18 sati. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NerminGosto
Fudbal se igra radi publike. Oni dali 6000 ulaznica a stadion ima kapacitet od 13.000 sjedecih mjesta, bruka i sramota
8 0
user1676312914
Beus ograničio broj karata jer zna da Velež ima daleko više navijača
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi