Euforija u Mostaru: Nepregledna kolona vozila na putu prema stadionu, Velež će imati veliku podršku!
Velež će imati veliku podršku na prvoj utakmici u drugoj polusezoni.

Utakmica osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine

Euforija u Mostaru: Nepregledna kolona vozila na putu prema stadionu, Velež će imati veliku podršku!

E. Ganibegović, foto: A. Čaušević

Posljednju od četiri utakmice osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine koje su danas na rasporedu odigrat će Velež i Posušje. Po svemu sudeći domaći tim čeka velika podrška.

Od 18:30 na stadionu Rođeni sastaju se Velež i Posušje u utakmici osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Mostarski tim brani trofej u ovom takmičenju osvojen prošle sezone, a fudbal se na ovaj stadion konačno vraća nakon duge pauze i igranja Veleža van svog doma zbog postavljanja hibridnog travnjaka.

U Mostaru vlada prava euforija, te će Velež imati gromoglasnu podršku svojih navijača. Potvrđuju to i scene sa saobraćajnica, na kojima su nepregledne kolone vozila koje se kreću na putu prema stadionu.

Svakako da je Velež favorit u ovoj utakmici, no imaju i gosti svoju računicu. U duelu dva hercegovačka tima sigurno će i gosti imati kakvu takvu podršku s obzirom na to da udaljenost između dva grada nije velika, no Velež je taj koji će imati dvanaestog igrača u vidu navijača. Tribine su već skoro krcate. 

Oglasi

Meč uskoro počinje, a navijači još uvijek pristižu na stadion, te nas očekuje paklena atmosfera. Vidjet ćemo može li Velež proći u četvrtfinale, a možda i odbraniti trofej.

Poznati su i sastavi oba tima. Za Velež će istrčati sljedećih 11 igrača: Bogdanović, Bajrić, Hrkać, Zeljković, Ćuković, Blagojević, Hasanović, Dejanović, Šikalo, Anđušić, Haskić.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Gosti s Mokrog Doca nastupit će u sastavu: Kukić, Lučić, Pavlović, Horić, Roca, Begić Z., Marković, Brković, Rozić, Jović, Boban.

Danas su odigrane tri utakmice osmine finala. Rudar je u Prijedoru s izbacio Borac nakon penala (1:1 u regularnom vremenu), Zvijezda je s 3:1 bila bolja od kakanjskog Rudara, dok je Željezničar nakon preokreta slavio protiv Leotara 2:1. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
Euforija u okolici Mostara*
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi