Rođeni su izuzetno moćni - Leotar bez šanse protiv Veleža
Rođeni igraju zaista fenomenalan fudbal pod vodstvom Nedima Jusufbegovića i skočili su na treće mjesto prvenstvene tabele

Trijumf Veleža za nova tri boda

Rođeni su izuzetno moćni - Leotar bez šanse protiv Veleža

Midhat Šljivak, foto: Admin Čaušević

Velež je u 25. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Rođeni u Mostaru dočekao ekipu Leotara i upisao je pobjedu rezultatom 2:0. Nastavio je tako tim Nedima Jusufbegovića s odličnim igrama ove sezone i u prvenstvu su se Mostarci uključili u borbu za izlazak na evropsku scenu.

Velež nastavlja s odličnim igrama u drugom dijelu sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Danas je u Mostaru nadigran Leotar iz Trebinja, a bilo je 2:0.

Rođeni su bili mnogo bolji rival u ovom meču i na kraju

Već u drugoj minuti prva šansa za domaće. Lauš odlično šutira s 20 metara, lopta odlazi malo pored gola.

Nova dobra šansa za domaće stiže u 15. minuti. Prvo je udarac Šikala sjajno zaustavio Puletić, da bi u nastavku akcije skinuo u pokušaj Hrkača.

Ipak, u 17. minuti meča mreža gostiju se zatresla. Šikalo odlično ubacuje s lijeve strane, Ćuković propušta loptu do Ede Vehabovića koji izbacuje Milakovića i zatim matira Puletića za 1:0.

Oglasi

I nakon vodstva domaći su imali više od igre. Vehabović tuče iz slobodnog udarca u 32. minuti meča, lopta ide pored gola, a četiri minute kasnije Lauš pogađa, no pogodak je opravdano poništen.

U posljednjoj minuti prvog dijela još jedna dobra situacija za Rođene. Puletić je istrčao, Anđušić je s pola terena pokušao pogoditi, no Uzelac se ispriječio i lopta završava u korneru.

Nastavak meča donosi nešto otvoreniju igru Leotara. Međutim, prilike za goste danas su izostale, dok je Velež propuštao šanse da riješi meč.

Wallace je u 55. minuti šutirao, brani Puletić, a Šikalo ne koristi odbitak. Sedam minuta kasnije Haskić je sam pred golom Leotara, nije uspio pogoditi.

Za nevjerovatan promašaj Haskić se iskupio nevjerovatnim golom u 69. minuti. Ukrao je loptu protivničkoj odbrani na desnoj strani terena, prošao je nekoliko igrača i rutinski pogodio za 2:0.

Oglasi

Bez većih problema Rođeni su priveli ovaj meč kraju. Ostalo je 2:0 i mostarski tim je skočio na treću poziciju, te će i kroz prvenstvo imati šansu da se plasiraju u Evropu.

U narednom kolu tim Nedima Jusufbegovića gostuje kod FK Tuzla City, dok Leotar dočekuje Sarajevo.

Premijer liga BiH, 25. kolo:

Velež - Leotar 2:0 (Vehabović 17', Haskić 69')

Velež: Hadžikić, Zeljković, Hrkać, Pršeš, Ćuković, Vehabović, Šikalo, Dejanović, Lauš, Anđušić i Haskić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Leotar: Puletić, Uzelac, Cmiljanović, Čavić, Milić, Prusina, Stanojević, Stojković, Milaković, Šipovac i Aćimović.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rodjeni1985
FURIE ROSSE! MUSVDG!!
6 0
StarMoVe
MUSVDG!! FORZZA!!
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi