Sanjin Alagić novi direktor Veleža

Potvrđeno za SportSport.ba.

Sanjin Alagić novi direktor Veleža · Ekskluzivno

S. Mlaćo, foto: D. Kurbegović
FK Velež danas je ostao bez glavnog trenera, nakon što je dogovoren sporazumni raskid saradnje sa Amarom Osimom, ali sada je potvrđeno da će Mostar dobiti novog direktora.

Očito je da Mostarci planiraju velike promjene, ali na mjesto direktora kluba dolazi Sanjin Alagić.

Alagić je uspješno radio u Akademiji FK Sarajevo, ali je bio iu stručnom štabu mlade reprezentacije kod selektora Vinka Marinovića.

Okušao se i u Keniji, točnije drugoligašu Nairobi City Stars, no zbog problema s pandemijom koronavirusa nije se dugo zadržao.

Radio je i u Bahreinu, gdje je imao bogato iskustvo, ali sada ga očekuju novi izazovi u FK Velež, što je i potvrđeno za SportSport.ba.

Na klupu Mostaraca će po svemu sudeći Nedim Jusufbegović, koji je bio trener Mostarca, Olimpika, Zvijezde, GOŠK-a i Igmana.

Oglasi

Trenutno je i trener kadetske nogometne ekipe.

FK Velež iza sebe ima vrlo turbulentnu sezonu, ali Rođeni su domaće utakmice u Gabeli igrali na svom stadionu iz zabave.

Završili su na šestom mjestu s 24 boda.

Siguran sam da bi situacija bila puno bolja da je Velež igrao na svom stadionu, ali vrijeme se sada ne može vratiti.

Nedavno je održana Skupština kluba na kojoj je Senad Kevelj imenovan predsjednikom Upravnog odbora.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kevelj ima puno posla, ali sve se svodi na to kako će se smanjiti troškovi, odnosno plaće igrača i trenera.

Rođeni drugi dio sezone otvaraju gostovanjem kod FK Tuzla City, ali će prije toga odmjeriti snage s HŠK Posušje u osmini finala Kupa BiH.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
Svaka Šemsina je zlatna,imali smo buđet od 2 do 2,5 miliona sa tendencijoj rasta,ovi odma režu,smanjuju sta vam je ljudi kakvo rezanje,nema toga bez kvalitete nema ni uspjeha,nema ni dodatnih sponzora,nema raje na stadionu,kakvo rezanje nemoze se to tako kratkorocno gledati,upalite malo mozgove.Ako hocete uspjeh ulozite,sve ce se vratiti
4 0
Zaccheroni
Zaimovica za trenera!
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi