Nedim Mekić o spektakularnom golu: Jednostavno, hoće me takvi golovi!

Fudbaler Radnika za SportSport.ba

Nedim Mekić o spektakularnom golu: Jednostavno, hoće me takvi golovi! · Intervju

M. Šljivak

Nedim Mekić postigao je jučer spektakularan gol za Radnik u pobjedi nad Spartakom iz Trnave od 2:0.

Mekić je sjajnim šutem pogodio protivničku mrežu, a za SportSport.ba je komentarisao jučerašnju veliku pobjedu tima iz Bijeljine nad slovačkom ekipom i ovaj sjajni pogodak.

"Odličan je osjećaj postići takav pogodak, naročito na debiju u Evropi. Taj gol nas je malo i pokrenuo i zaista je nevjerovatan osjećaj na takav način postići gol", rekao je Mekić na početku razgovora za SportSport.ba.

Mekić je i prošlu sezonu počeo eurogolom protiv Sarajeva. Ističe da mu je ipak ovaj evropski malo draži.

"Hoće me ti eurogolovi. Koji je draži? Mislim da mi je malo draži ovaj protiv Spartaka, jer je ipak postignut na evropskoj sceni. Ipak, naravno da mi je drag i onaj protiv Sarajeva. Oba pogotka su poprilično lijepa".

O samoj utakmici protiv Spartaka Mekić kaže:

"Mislim da su nas malo i podcijenili i to ih je na kraju koštalo. Mi smo na kraju ostvarili pobjedu i idemo sa odličnim rezultatom u Trnavu. Naravno, i pored pobjede moramo biti itekako oprezni. Oni će sigurno mnogo ozbiljnije ući u revanš, ali smatram da ih možemo proći. Ono što je sigurno je da nećemo braniti rezultat od 2:0, jer je to vjerovatno i najopasniji rezultat u fudbalu. Šef ih je dobro skautirao i uvjeren sam da će nas na pravi način postaviti i u revanšu".

Naredne sedmice počinje i nova sezona Premijer lige BiH. Radnik je i prošle iznenadio apsolutno sve sjajnim igrama, a i u novoj žele biti u samom vrhu.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Nas gotovo uvijek svi podcijene, a mi uvijek iznenadimo. Naš cilj je u novoj sezoni biti u vrhu uz ta četiri velika tima. Liga je vjerovatno jača nego ikad, a mi se iskreno nadamo da ćemo ponovo završiti u samom vrhu i da ćemo opet igrati Evropu", istakao je Nedim Mekić za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi