Član UO FK Velež Nedim Uzunović na meti inspektora SIPA-e

Sporna privatizacija Bosnalijeka, Uzunović će dati izjavu istražiteljima

Član UO FK Velež Nedim Uzunović na meti inspektora SIPA-e

E. Škorić

Pripadnici Državne agencije za istargu i zaštitu (SIPA) su u sklopu akcije kodnog naziva "Trik" ušli jutros u prostorije farmaceutske kompanije Bosnalijek, a na meti inspektora je i direktor ove kompanije Nedim Uzunović, javlja Klix.ba.

Prema navodima medija, službenici SIPA-e pretresaju sedam lokacija u Sarajevu i Konjicu, a istraga se vrši protiv tri fizičke i četiri pravne osobe.

"Oni se dovode u vezu s organizovanim kriminalom, pranjem novca i zloupotrebom položaja", kazali su iz SIPA-e.

Prema saznanju Klixa, sporna je privatizacija Bosnalijeka koja je vršena ruskim kapitalom preko offshore kompanija. Direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović bit će sproveden u prostorije SIPA-e gdje će dati izjavu istražiteljima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Uzunović je član Upravnog odbora FK Velež i jedan je od najzaslužnijih ljudi što su Rođeni imali izuzetne uspjehe u proteklim sezonama, a nedavno se spominjao i kao nasljednik Šemsudina Hasića na poziciji predsjednika kluba nakon što je ovaj bio podnio ostakvu, no predomislio se i ostao je prvi čovjek kluba.

Kompanija Bosnalijek je i generalni sponzor FK Velež.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Realist
Ma nema velez veze s drzavom oni su klub raje, nisu nukako drzavni projekt. Livada se raspada
4 15
Zaccheroni
Nedim je gospodin i nema veze sa nekim lopovlucima. Ovo nema veze ni sa Velezom tako da mogu da mu/nam puse. Forza Velez i podrska Nedimu
9 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi