Željezničar djelimično dobio trku s vremenom - Ovako izgleda sastav za utakmicu protiv Neftčija

Dosta kadrovskih problema

Željezničar djelimično dobio trku s vremenom - Ovako izgleda sastav za utakmicu protiv Neftčija

Edmir Škorić

U 19 sati igra se revanš utakmica drugog pretkola Konferencijske lige između Neftčija i Željezničara.

Prvi duel ova dva tima koji je odigran prošlog četvrtka na Grbavici završen je rezultatom 2:2 i to tako što su gosti iz Azerbejdžana u nadoknadi postigli gol za izjednačenje.

Unatoč tome, Željezničar je još prije nekoliko dana otputovao u Baku gdje želi da još jednom obraduje svoje navijače, pošto je u istom gradu već ranije izbacio Dinamo Minsk u 1. pretkolu.

Iako je imao određenih kadrovskih problema, trener Plavih Nermin Bašić uspio je pronaći 11 idealnih koji će započeti meč.

Za Željezničar će nastupiti: Muftić, Jašarević, Cocalić, Kosorić, Galić, Rustemović, Biber, Ovčina, Mekić, Krpić, Haračić.

Oglasi

Neftči: Brkić, Tamas, Saief, Aliyev, Mahmudov, Ozobić, Lebon, Israfilov, Jaber, Buludov, Matias, 

Primijetno je da nema u prvom timu Amoaha, koji se povrijedio u prošloj utakmici i svakako će nedostajati Željezničaru, no možda dobije šansu sa klupe, ali su se vratili iskusni Cocalić i Rustemović.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Otpao je Semir Štilić zbog povrede, a zbog kartona u rosteru nema Amara Drine. Dobra stvar za Plave je da je u prvih 11 Jašarević unatoč povredi. Čini se da se na kraju oporavio na vrijeme.

No, za nadati se da će Plavi prevazići sve te probleme i da će uz malo sreće slaviti plasman u treće pretkolo trećeg i najnovijeg UEFA-inog takmičenja.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...idemo Neftchiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!...do pobjede!!!...karaj malog NK Selju...
0 6
magistar
Sretno Željo. Sretno Borac.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi