Bahati Mutu uputio provokacije Bašiću: Riječi Rumuna moraju biti motiv igračima Željezničara!

Na press konferenciji

Bahati Mutu uputio provokacije Bašiću: Riječi Rumuna moraju biti motiv igračima Željezničara!

Admin Čaušević

Na press konferenciji pred revanš susret 2. pretkola Konferencijske lige između Željezničara i Neftchija trener azerbejdžanskog kluba Adrian Mutu je poslao otrovnu strijelicu prema Nerminu Bašiću.

Nakon 2:2 na Grbavici Željezničar vjeruje da može izbaciti Neftchi koji je ruku na srce favorit za prolazak dalje, ali daleko od toga da Plavi nemaju svoje adute.

Mudrom i pametnom igrom u prvom duelu izabranici Nermina Bašića su pokazali zube, odigrali odličan meč, ali su pokleknuli u samoj završnici kada su primili izjednačujući gol.

Tokom cijelog meča u Dolini ćupova Bašić je bio poprilično energičan, a način na koji vodi utakmice ovaj perspektivni stručnjak nije promakao azerbejdžanskim medijima.

Upravo iz tog razloga na pressici pred revanš meč Mutua su domaći novinari pitali da li se Bašić tako ponašao iz razloga da će pobijediti trenera kao što je Adrian Mutu.

Uslijedio je odogovor Rumuna koji je bio poprilično bahat i definitivno je pokazao manjak poštovanja prema treneru najtrofejnijeg bh. kluba.

Oglasi

"Postoji takmičenje između trenera i svako želi da izabere pravu strategiju za pobjedu. Ne smetrama ga rivalom, moja jedina briga je moj tim. Ako je protivnički trener uznemiren, to nije moj problem", kazao je Mutu.

Upravo ove riječi nekada slavnog fudbalera bi trebale, tačnije moraju, poslužiti kao motiv igračima Željezničara da večeras odigraju iznad svojih mogućnosti.

Inače, Mutu je dodao da je njegov tim spreman za svaki mogući scenarij pa čak i izvođenje penala. 

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Spremni smo na svaki scenarji, ali želimo riješitu utakmicu u 90. minuta. Iako nisam prošao pripreme s klubom, ne želim da fizičku spremu koristim kao razlog. Moj tim je fizički spreman", kazao je Mutu. 

Ulaznice na stadionu "8 km" su rasporedane pa bi Neftchi trebao imati podršku od oko 10.000 gledatelja. Očekuje se dolazak i stotinjak navijača Željezničara.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rossoneri83sa
I sta je čovjek rekao loše, jedete ****a bezveze
9 0
user1655831611
kakvi naslovi majko mila manite se ovog posla molim vas
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi