Nek' veliki budu što veći, a mali nam ne trebaju

Želje i zamisli gazde Juventusa su postale jasne

Nek' veliki budu što veći, a mali nam ne trebaju

Dok je u Italiji, pa tako i u italijanskom fudbalu glavna tema koronavirus, predsjednik Juventusa Andrea Agnelli je "izašao van okvira" rasprava koje se vode u proteklom periodu i odmah je izazvao burne reakcije.

Agnelli je govorio na TF Bussines of Football samitu u Londonu i čini se iskoristio priliku da nastavi "gurati" ideju o evropskoj Super ligi, takmičenju rezervisanom samo za najveće i najbogatije klubove. Sada je već jasno kakve su Agnellijeve želje za budućnost fudbala - da veliki budu još veći i bogatiji, a "mali"...

Njegov govor na pomenutoj manifestaciji je postao mnogo kontroverziniji čim je u priču upleo i Atalantu, klub iz svoje domovine.

"Imam veliko poštovanje za sve što Atalanta radi, ali bez ikakve internacionalne historije i zahvaljujući samo jednoj sezoni, oni imaju pristup najvećem evropskom klupskom takmičenju. Da li je to u redu ili ne?", zapitao se Agnelli, koji očigledno smatra da "maloj" Atalanti nije mjesto u elitnom takmičenju poput Lige prvaka.

Podsjetimo, Atalanta je prošle godine po prvi put u svojoj historiji izborila nastup u Ligi prvaka, a sada je već blizu četvrtfinala pomenutog takmičenja jer je u prvom meču osmine finala sa ubjedljivih 4:1 savladala Valenciju.

"A onda pomislim na Romu, koja je proteklih godina dala doprinos da se održi 'ranking' italijanskog fudbala. Imali su jednu lošu sezonu i nema ih, što za njih povlači i finansijsku štetu", nastavio je Agnelli.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Moramo, također, zaštititi investicije. Da li to znači da bi Atalanta imala manje šansi da igra na visokom nivou? Nemam odgovor na to pitanje, stvar je u tome da treba uspostaviti transparentan proces kada se ovakve odluke budu pravile... Postoje timovi koji su osvojili ligu ili kup i dođu do plasmana u Ligu prvaka samo na osnovu ranga svoje zemlje. Poenta je u tome kako izbalansirati ukupan doprinos evropskom fudbalu i izvedbu u samo jednoj sezoni", poručio je "gazda" Juventusa.

Nikoga u Bergamu, međutim, neće previše zabrinuti Agnellijeve izjave, s obzirom da je "Božica" ponovo jako blizu da kroz Seriju A izbori direktan plasman u Ligu prvaka (Atalanta je trenutno četvrta na tabeli).

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1582302321
Meni je draze gledati Atalantu kako igra ovaj fudbal, nego prenabudzeni Juventus koji ove godine igra poprilicno lose. Da im nije Ronalda bili bi 4.
8 1
Edin Merlin
Pa ono i jeste po malo u pravu,jer kad pogledas ko sve danas igra LP a recimo jedan Milan,INter,Roma,Manchester United,Chelsea,Arsenal i tako dalje ne igraju ! Volim Juve mnogo,ali mi se nesvidja ta ideja neke super lige !
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi