Neka traje!
Mostarski HŠK Zrinjski izbacivanjem Utrechta podigao je veliku euforiju u gradu na Neretvi.

Nastavlja se krasna europska priča mostarskog kluba

Neka traje! · Komentar

Ni nekoliko dana nakon spektakularnog meča između Zrinjskog i Utrechta pod Bijelim Brijegom grad na Neretvi nema drugu, a kamoli treću temu. O pobjedi Plemića pričaju i djeca, starci, žene, a trijumf mostarskih nogometaša dao je malo svjetlosti gradu u kojemu su proteklih dana vladale neke druge, mnogo sumornije teme.

Dugo najavljivani europski iskorak Zrinjskog dogodio se onda kada se možda to najmanje očekivalo. Optimizam koji je ovladao među navijačima Zrinjskog, sad se vidi, uistinu je imao pokriće. Nizozemci su u dva susreta nadigrali Zrinjski u suhoparnim statističkim podatcima no gol Staniše Mandića poslao je Utrecht na stup srama u tamošnjim medijima, a Plemićima osigurao neviđenu euforiju, nove europske utakmice i novu zaradu.

Tim Harija Vukasa pokazao je nešto novo u odnosu na protekle sezone. Pokazao je smirenost, veliko samopouzdanje i onu riječ koja je kratka i koju bi trebalo cenzurirati. I ima četiri slova. Nije nakon nesretnog gola Gustafssona mostarski tim zahvatila stara i poznata dječija bolest. Iz svlačionice je izašlo 11 momaka koji su osjetili i znali da se skupocjenoj nizozemskoj momčadi može nauditi. I naudili su im. Irfan Hadžić i Staniša Mandić, ali i svi oni koji su u toj sparnoj mostarskoj noći nosili dres s lentom.

Pokazali su kako se u Bosni i Hercegovini igra dobar nogomet i da Zrinjski ali i ostale momčadi koje će predstavljati našu zemlju u europskim natjecanjima više neće biti lak zalogaj ni za koga. Uostalom FK Sarajevo je na momente sjajno izgledalo na terenu kontra velikog Celtica, a Radnika su milimetri dijelili od izbacivanja Spartaka iz Trnave, tima koji je prošlu sezonu igrao u grupnoj fazi Europa lige.

Hari Vukas je sjajno uobličio tim koji je iza sebe ostavio Blaž Slišković. Roster je napokon popunjen ciljano i odmjereno, po možda prvi put nisu se nabacivali igrači tek da se zadovolji uobičajeni broj od barem 10 viška nego su sva pojačanja koja su dovedena u klub upravo – pojačanja. Mogućnost prave rotacije uvelike bi trebala olakšati ovaj teški put na dva kolosijeka koji će prije ili kasnije Zrinjski koštati velikog umora ili možda nekog nepredviđenog rezultata (porazi od Sarajeva i Željezničara to nisu) ali o tome sada nitko ne razmišlja.

Stasiti Splićanin s velikim nogometnim prezimenom  na mah je kupio srca navijača i simpatizera mostarskog kluba a uspjeh Zrinjskog donio je i veliku količinu pozitivnih komentara na poslovično nemilosrdnim društvenim mrežama. Uspjeli su Plemići makar nakratko ujediniti ovu napaćenu državu i bar malo skrenuti pozornost s velikih problema s kojima se kuburi u Bosni i Hercegovini.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vremena za spavanje na lovorikama nema. Već sutra Zrinjski će u Malmu odmjeriti snage s istoimenim domaćinom i koji, je da odmah razjasnimo, protivnik po mjeri za Zrinjski. Šveđani su uz puno muke izbacili Domžale te i kod njih kao i kod Mostaraca postoji doza umora, no kad počne utakmica o umoru više neće biti priče.

Zrinjski ima povijesnu prigodu doći do 4. pretkola Europa lige u kojemu, nažalost, baš kao ni u ovom trećem neće moći igrati na svom „šarmantnom“ stadionu pod Bijelim Brijegom, no šta je tu je, to je realnost s kojom se bore i ostali naši klubovi, barem njih velika većina. Mostar je ovih dana izložen velikim vrućinama i velikoj nogometnoj euforiji koja traje već neko vrijeme. I neka traje! 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mostarac
Da navijam za prvaka "sugave drzave" nikad pa ni tad zelim im da ispadnu da ih Malmo razbije s 5 golova razlike...navijat za Zrinjski isto ko da navijas za UZP ili ko da navijas za Arkanov Obilic...Oteli Velezu stadion ,na taj isti stadion odvodili moje sugradjane ,komsije,prijatelje ,familiju u logore ,na svakom koraku pljuju po BiH i Bosnjacima ..E pa ko hoce da navija njemu na obraz ja necu nikad navijat za nekog ko mrzi moju zemlju moj narod...Bujrum ko voli nek izvoli ...
65 2
semirlebron
..na svom "šarmantnom" stadionu ... ?
15 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti