Nekad je za Mourinha bio nevidljiv, danas ga pokušava dovesti

Ake na meti Uniteda

Nekad je za Mourinha bio nevidljiv, danas ga pokušava dovesti

E. Škorić

Nekadašnji igrač Chelseaja Nathan Ake sada se povezuje s Manchester Unitedom.

Ake je navodno jedna od želja menadžera Uniteda Josea Mourina, kojem je, ukoliko ostane u klubu, prioritet da se pojača zadnja linija.

Tokom boravka u Chelseaju, Mourinho i Ake su sarađivali, ali 23-godišnjak tada nije dobijao značajniju šansu u Premier ligi, dok je danas kao član Bournemoutha neizostavan iz kola u kolo.

Ake je bio na posudbi u Bournemouthu, da bi na kraju klub uspio da ga kupi za 20 miliona funti, a sada žele barem duplo da zarade.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osim Unitedu, zanimljiv je i Tottenhamu, pa nam ostaje da vidimo da li će na kraju doći do određenog transfera i u kojem će timu završiti ovaj sjajni defanzivac.

U tekućoj sezoni Ake je upisao osam nastupa u Premier ligi i dao je jedan pogodak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti