Begovićev Bournemouth zaslužuje sve moguće pohvale

Kako samo igraju...

Begovićev Bournemouth zaslužuje sve moguće pohvale

E. Škorić

Odigrano je nekoliko mečeva osmog kola engleske Premier lige, ali treba u prvi plan staviti onaj u Watfodu.

Tamo je istoimeni domaćin pregažen od Bournemoutha sa 4:0. Tim našeg golmana Asmira Begovića nakon osam kola ima pet pobjeda i nalazi se odmah iza Cityja, Liverpoola, Tottenhama i Chelseaja sa 16 bodova.

Ovaj tim igra superiorno i malo su ismijavali menadžera Eddiea Howiea da su njegovi ofanzivci u rangu Liverpoolovih. Pa dobro, možda je malo i pretjerao, ali Bournemouth je kod sjajnog Watforda uspio da zabije čak četiri gola.

Napadački tandem King - Wilson kombinovano su dali tri gola uz jednu asistenciju, od čega je dva puta mrežu Watforda tresao prvospomenuti. Gol je prethodno za 1:0 u 14. postigao Brooks. Begović je bio sjajan na golu gostiju, kojima je olakšao crveni karton Kabaselea u prvom dijelu meča.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tottenham se dosta mučio s Cardiffom, ali je gol Diera iz osme minute bio sasvim dovoljan za nova tri boda. Everton je u Leicesteru slavio s 2:1 uz golove Richarlisona i Sigurdssona, dok je Pereira da jedini gol za domaće. Duel Burnleyja i Huddersfielda završen je rezultatom 1:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi