Robinho objasnio kako mu je Real Madrid uništio odlazak u Chelsea: "To im je baš zasmetalo..."

Na kraju se odlučio za Manchester City

Robinho objasnio kako mu je Real Madrid uništio odlazak u Chelsea: "To im je baš zasmetalo..."

E. Čaušević

Brazilski fudbaler Robinho svojevremeno bio je velika nada svjetskog fudbala, ali nikada nije uspio u potpunosti opravdati očekivanja.

Robinho je još kao tinejdžer na ljeto 2005. godine stigao u Real Madrid iz Santosa za 24 miliona eura. U kraljevskom klubu je imao dobar početak, ali kasnije se izgubio sa scene.

Nakon tri sezone odlučio je napustiti Real Madrid jer je dobio nevjerovatnu ponudu Manchester Cityja. On je bio prva velika zvijezda koja je stigla na Etihad kojeg su tada preuzeli bogati vlasnici.

City ga je platio 43 miliona eura, ali Robinho ni na Etihadu nije baš opravdao očekivanja. No, on je priznao da je tada imao želju da pređe u Chelsea, ali da pregovori nisu išli prema planu.

"Moj cilj je bio da idem u Chelsea. Tada mi je Scolari rekao da ću sigurno imati mjesto u njegovom timu, a i ranije smo dobro sarađivali. Ipak, Real Madrid je loše završio pregovore s njima. Nije im se svidjelo što je Chelsea počeo prodavati dresove s mojim imenom prije nego što je postignut dogovor", rekao je Robinho.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kasnije je on prešao u City, te je otkrio da mu je novi vlasnik kluba obećao dovođenje još nekoliko velikih zvijezda, a na meti su tada bili Kaka i Lionel Messi.

"S vlasnikom Mansourom sam razgovarao nekoliko puta. Rekao je da je blizu dovođenja Kake i Messija, ali nažalost to se nikada nije desilo. Žao mi je što sa Cityjem nisam osvojio titulu, ali ne žalim što sam prešao tamo kada je klub tek išao ka vrhu", dodao je Brazilac.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi