Roma odustala od dovođenja nekada velike nade
EPA

Englez nije oduševio

Roma odustala od dovođenja nekada velike nade

Nekadašnji engleski reprezentativac Jack Rodwell karijeru neće nastaviti u Romi.

Rodwell koji je nekada igrao za Manchester City bez angažmana je od ljetos, a posljednjih dana mediji u Italiji bili su uvjereni da će preći u Romu, pogotovo jer je s Vučicom odradio nekoliko treninga.

Takvo nešto prouzrokovano je velikim brojem povrijeđenih fudbalera, pa trener Paulo Foncesa nije imao izbora nego da traži hitno rješenje u veznom redu, ali se, ipak, ispostavilo da Rodwell nije ono što mu treba.

Italijani, uključujući i već pouzdanog Gianlucu di Marzija, tvrde kako Rodwell nije impresionirao struku Rome i da mu neće biti ponuđen ugovor.

Trener Foncesa, s druge strane, odlučio je ne remetiti harmoniju u svlačionicu i prednost dati Gianluci Manciniju kojeg već ima u timu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Jack Rodwell je nekada važio za veliku nadu engleskog fudbala. 2012. godine je za 15 miliona eura iz Evertona prešao u Manchester City i činilo se da je na pravom putu da napravi veliku karijeru.

Ipak, stvari su uskoro krenule nizbrdo. Prodan je u Sunderlandu, a nakon što mu je istekao ugovor sa Crnim mačkama prošlog ljeta je prešao u Blackburn. Ipak, u Blackburnu se nije dugo zadržao, pa je od 1. jula ove godine blez kluba.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije