Newcastle slavio u gostima protiv Sheffielda

Svrake idu kući s tri boda

Newcastle slavio u gostima protiv Sheffielda

E. Čaušević

Fudbaleri Newcastlea večeras su slavili u gostima protiv Sheffield Uniteda (0:2) u meču 15. kola engleskog Premiershipa.

Gosti sa St. James Parka su odlično otvorili večerašnju utakmicu i stigli do prednosti već u 15. minuti kada je sjajan gol glavom postigao Saint-Maxmin za 0:1.

Shefield je pokušao brzo da se vrati u meč i imao je nekoliko dobrih prilika nakon primljenog gola, ali rezultat se nije mijenjao. Domaći su napravili veliki pritisak početkom drugog dijela, ali nisu imali rješenje za odbranu gostiju.

U 70. minuti Newcastle je riješio sve dileme u ovom meču kada je postigao drugi gol. Caroll je upisao asistenciju, a gol za konačnih 0:2 postigao je Shelvey.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Newcastle je sada na 11. mjestu sa 19 bodova koliko ima i Sheffield, ali se zbog bolje gol razlike ovaj tim nalazi na devetoj poziciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi