Nekada kandidat za selektora BiH, sada preuzeo Vojvodinu

Bivši igrač Veleža ima novi angažman

Nekada kandidat za selektora BiH, sada preuzeo Vojvodinu

Dragan Okuka koji je prošle godine bio među kandidatima za selektora BiH izabran je za novog trenera Vojvodine.

Novosađani su nakon serije loših rezultata uručili otkaz dosadašnjem treneru Aleksandru Veselinoviću, a na večerašnjoj sjednici za njegovog nasljednika je imenovan Okuka, što je i zvanično potvrđeno. 

Za 64-godišnjeg stručnjaka rođenog u Kalinoviku je ovo ujedno povratak u Srbiju, gdje je ranije već imao priliku voditi Vojvodinu, a najveći uspjeh u susjedstvu je napravio u sezoni 1997/1998, kada je sa Obilićem osvojio titulu.

Kroz trenersku karijeru je imao priliku raditi i u inostranstvu, gdje je, između ostalog, vodio Legiju, Wislu, Omoniju, Lokomotiv iz Sofije, Kavalu, CC Yatai, Tianjin Teda...

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Okuka će na klupi Vojvodine debitovati 15. septembra, teškim gostovanjem u Nišu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti