Nekada koštao 32 - danas košta dva miliona eura

Koja je sljedeća stanica za Schurrlea?

Nekada koštao 32 - danas košta dva miliona eura

Andre Schurrle je dobio dozvolu da krene u potragu za novim klubom i da pregovara sa potencijalno zainteresovanim stranama.

29-godišnji krilni napadač je i dalje član Borussije Dortmund, a krajem juna se vratio na Westfalen pošto mu je istekla posudba u moskovskom Spartaku. Njegov ugovor sa Borussijom, inače, važi do ljeta naredne godine.

Međutim, ne treba Schurrle Milionerima.

Njemački Bild piše da je Borrusija spremna ovog ljeta prodati iskusnog ofanzivca i to za samo dva miliona eura.

Njemački velikan je odlučio postaviti ovakvu cijenu za Schurrlea prije svega jer se želi što prije riješiti njegove plate koja ozbiljno "guši" budžet. Schurrle je 2016. godine od Borussije dobio ugovor vrijedan čak sedam miliona eura po sezoni, što bi možda i bilo prihvatljivo da je nekadašnji fudbaler Chelseaja ispunio očekivanja.

Nedavno su se pojavile informacije da je za Schurrlea ozbiljno zainteresovan Benevento koji se ponovo uspio domoći italijanske elite. Jedno je sigurno - Schurrle može zaboraviti platu poput one u Bourssiji Dortmund, posebno ukoliko ode u Italiju.

Schurrle karijeru počeo u Mainzu, da bi potom prešao u Bayer, a Apotekari su ga 2013. godine za 22 miliona eura prodali Chelseaju. Na početku 2015. se vratio u Njemačku pošto je Wolfsburg za njegov potpis izdvojio 32 miliona eura, da bi godinu i po kasnije prešao u Borussiju za dva miliona eura manje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U Borussiji je njegova karijere krenula silaznom putanjom, pa je u međuvremenu i posuđivan Fulhamu i Spartaku.

Od 2016. do danas Schurrle je skupio 51 nastup u dresu Milionera, postigao je osam golova i upisao 10 asistencija.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

gallardo.la
Moze li Susic i milion?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi