Nekadašnji član Željezničara i Zvijezde uspješan u trenerskim vodama

Nekadašnji član Željezničara i Zvijezde uspješan u trenerskim vodama

S. Mlaćo

Nekadašnji član sarajevskog Željezničara i Zvijezde iz Gradačca Mirko Radovanović nakon završetka igračke karijere ostao je u nogometu.

Tačnije, Radovanović će se okušati u trenerskim vodama, a za sada mu ide veoma dobro. Jučer je potvrdio da je postao vlasnik UEFA "B" trenerske licence, te da će njegov naredni cilj biti "A" licenca.

Radovanović je karijeru završio u 30. godini, a pored Željezničara i Zvijezde nosio je i dres Borca iz Čačka, Požarevca, Radničkog 1923, Trenčina, Smederava, OPS-a, Petrovca. Sa Željezničarom je u sezoni 2009/10 osvojio titulu prvaka Premijer lige BiH.

Svojom borbenošću osvojio je popularne Manijake, te bio jedan od njihovih ljubimaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije