Nekadašnji finalista Kupa UEFA želi Medunjanina

Bh. fudbaler na meti Deportivo Alavesa

Nekadašnji finalista Kupa UEFA želi Medunjanina

Endin Čaušević

Bh. reprezentativac Haris Medunjanin nalazi se na izlaznim vratima Deportivo La Corune.

Medunjanin se ne uklapa u planove trenera Deportiva Victora Sancheza, a klub iz La Corune dao je dozvolu bh. fudbaleru da pronađe novi klub. U španskim medijima dosta se špekuliše gdje će Medunjanin nastaviti karijeru, a navodno su interes pokazali neki klubovi iz MLS-a i turski Genclerbirligi.

Ipak, Medunjanin ima namjeru da ostane u Španiji, a do kraja sezone mogao bi igrati na posudbi. Klub iz La Corune danas je dobio ponudu za Medunjanina od nekadašnjeg finaliste Kupa UEFA, a danas drugoligaša ekipe Deportivo Alavesa.

Čelnici Alavesa danas su poslali ponudu za bh. reprezentativca za posudbu do kraja sezone uz mogućnost otkupa ugovora nakon što istekne posudba. Prema pisanju španskih medija, ukoliko Deportivo La Coruna pristane na ovu ponudu mogli bi zaraditi oko 250,000 eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Medunjanin s klubom iz La Corune ima ugovor do ljeta 2017. godine, a čelnici Alavesa danas su izjavili da bi se bh. fudbaler odlično uklopio u njihovu ekipu. Pored Deportivo Alavesa, interes za Medunjanina pokazao je još jedan drugoligaš, ekipa Mallorce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi