Nekadašnji fudbaler Arsenala okačio kopačke o klin

Gilberto Silva odlazi u penziju

Nekadašnji fudbaler Arsenala okačio kopačke o klin

Endin Čaušević

Nekadašnji fudbaler Arsenala Giberto Silva završio je svoju igračku karijeru u 39. godini.

Nekadašnji reprezentativac Brazila odlučio je okačiti kopačke o klin nakon dugogodišnje karijere. Gilberto je najveći trag ostavio u Arsenalu u kojem je igrao od 2002. do 2008. godine. Za Topnike je odigrao 170 utakmica i postigao je 17 golova.

Nakon Arsenala igrao je dvije sezone u grčkom Panathinaikosu i onda se odlučio na povratak u domovinu. U Brazilu je nosio dresove Gremija i Atletico Mineira.

Sa Arsenalom je bio prvak Engleske 2004. godine, a dvije godine ranije sa reprezentacijom Brazila osvojio je Svjetsko prvenstvo koje se igralo u Japanu i Južnoj Koreji. Sa Atletico Mineirom 2013. godine osvojio je Copa Libertadores.

"Ovo je veoma teška odluka za mene, ali odlučio sam da se povučem iz fudbala. Uživao sam u karijeri koja je trajala 20 godina i sretan odlazim u penziju", kazao je Gilberto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.