Nekadašnji fudbaler Real Madrida preuzeo Celje

Zvanično potvrđeno

Nekadašnji fudbaler Real Madrida preuzeo Celje

Slovenački prvoligaš Celje za novog trenera je imenovao Igora Jovičevića, nekadašnjeg igrača Real Madrida. 

Jovičević je kao trener u proteklom periodu radio u ukrajinskom Karpatyju, a nakon što je sa Celjem dogovorio sve detalje i potpisao ugovor, održao je konferenciju za medije na kojoj je istakao da zna šta se očekuje od njega. 

"Ne mogu reći da poznajem najbolje fudbal u Sloveniji. Posljednjih šest godina sam proveo u Ukrajini, gdje sam bio, naravno, fokusiran samo na svoj rad. Trenerski posao je takav da zavisi od rezultata i znam dobro šta se očekuje od mene", kazao je Jovičević i dodao:

"Od stručnjaka iz Slovenije najviše cijenim Kataneca, koji igrao u Dinamu kada sam bio njegov fan", istakao je Jovičević. 

Inače, Jovičević je sa 17 godina bio prešao u Real Madrid. U to vrijeme u Hrvatskoj je je označen nasljednikom Zvonimira Bobana, no kasnije je igrao samo u B timu kraljevskog kluba gdje su također tada bili Guti, Raul...

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi