Nekadašnji golman Uniteda: Možda Ighalo bude novi Cantona

Sve je moguće...

Nekadašnji golman Uniteda: Možda Ighalo bude novi Cantona

Manchester United je iznenadio širu sportsku javnost tako što je posljednjeg dana prelaznog roka doveo nekadašnjeg napadača Watforda Odiona Ighala. 

Ighalo je stigao iz Kine na šestomjesečnu posudbu kako bi se nadomjestilo odsustvo prvog napadača Marcusa Rashforda koji se povrijedio.

Mnogi su ostali u čudu i smatraju da Ighalo nema kvalitete dovoljno dobre da pomogne Unitedu, ali navijačima je jasno da je trener Ole Gunnar Solskjaer morao nekoga dovesti kako bi zamijenio Rashforda.

Dakle, većina navijača nema nikakva posebna očekivanja od ovog fudbalera ali nekadašnji golman Crvenih đavola Mark Bosnich ne isključuje mogućnost da Ighalo može postati novi Eric Cantona.

"Nikada ne znate. Prije mnogo, mnogo vremena Manchester Uited je doveo Francuza Cantonu od kojeg niko nije očekivao ništa posebno, ali na kraju je završilo jednom od najboljih sezona", kazao je Australac.

"Ovo je bilo hitno potpisivanje. Plasman među top četiri ekipe je još uvijek moguć za Manchester i morali su nekoga dovesti. Momak koji je došao nema šta izgubiti, niko ne očekuje ništa nevjerovatno od njega, a United je definitivno trebao nekoga na toj poziciji".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Australac je nosio dres Manchester Uniteda u dva navrata i to u periodu od 1999. do 2001. godine i od 1989. do 1991. godine. Za to vrijeme skupio je ukupno 26 utakmica.

Kada je riječ o Niherijcu Ighalu, on je ne tako davno u Watfordu pružao vrlo dobre partije, a u Unitedu se nadaju da bi mogao nastaviti tim stopama.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi