Nekadašnji kadetski i juniorski reprezentativac BiH potpisao dugogodišnji ugovor s Kolnom
FOTO: fc.de

Voloder će uskoro debitovati u Bundesligi

Nekadašnji kadetski i juniorski reprezentativac BiH potpisao dugogodišnji ugovor s Kolnom

A. Beganović

Nekadašnji kadetski i juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine, Robert Voloder, danas je potpisao prvi profesionalni ugovor u karijeri i to sa Kolnom u čijim omladinskim kategorijama je zapravo i sazrio kao igrač.

Voloder, kapiten juniorskog tima Kolna, je tako za razliku od mnogobrojnih igrača koji se nakon omladinskog staža "izgube" ostvario svoj san, a dugogodišnji profesionalni ugovor (3 plus 1 godina) je zapravo i najveći dokaz da popularni Jarčevi ozbiljno računaju na njega.

Zadovoljni nakon obavljenog posla bili su i mladi 19-godišnji stoper, ali i trener seniorskog tima s kojim Voloder radi od početka ove godine.

"Robert se tačno uklapa u našu filozofiju, vrlo je snažan, ima sjajnu lijevu nogu i željan je učenja što se vidi na svakom treningu. Igrač je koji ima odličnu perspektivu i drago nam je što želi napraviti iskorak u profesionalnom fudbalu u Kolnu, a mi ćemo ga prattiti na tom putu", izjavio je Markus Gidsol.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ovdje sam zapravo kao kod svoje kuće. Učinio sam taj prvi korak, a u prvom timu sam sjajno prihvaćen, kako od strane saigrača tako i od stručnog štaba. Osjećam se izvrsno i željan sam stalnog dokazivanja", izjavio je Voloder.

Podsjetimo, Voloder je standardno nastupao za kadetsku i juniorsku reprezentaciju naše zemlje, no "presing" od strane Fudbalskog saveza Njemačke koji je trajao godinama urodio je plodom pa je mladi defanzivac krajem prošle godine debitovao za juniorsku reprezentaciju zemlje u kojoj je rođen. Međutim, treba naglasiti da zbog nastupa za U19 reprezentaciju Njemačke nije izgubljen za naš tim i s toga u FSBiH trebaju učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi Volodera uvjerili da ponovo obuče plavi dres.

Promo

Top Komentari

GigantMostarski
I onda upane neki glupan i kaze sto zivi ovdje sto ovo sto ono jer igra za Hrvatsku. E pa za ove sve glupane koji ima po ovom portalu, kad Hrvatska i ovom uzme nemojte kmecat da je momak smece, nego kmecite jer je kompletan savez smece!
3 3
user1583752673
Kakav je nas savez mi smo njega vec izgubili a i ne bi me cudilo da zaigra i za Hrvatsku
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi