Osam bh. fudbalera igralo u 1. kolu Bundeslige, jedan sa kapitenskom trakom

Počela je juniorska Bundesliga

Osam bh. fudbalera igralo u 1. kolu Bundeslige, jedan sa kapitenskom trakom

A. Beganović

U vikendu iza nas odigrani su susreti 1. kola juniorske Bundeslige, a osam bosanskohercegovačkih fudbalera upisalo je prve minute u novoj sezoni.

Tradicionalno, jedan od glavnih favorita za osvajanje trofeja, Koln, sjajno je otvorio sezonu. Popularni Jarčevi su sa ubjedljivih 5:0 savladali Munster, a zanimljivo je da po prvi put u historiji kluba, kapitensku traku je nosio jedan Bosanac.

Radi se o standardnom stoperu naše juniorske reprezentacije Robertu Voloderu, koji je na vrhunskom nivou odradio svih 90 minuta, dok je Eladan Islamović igrao od 74. minute.

Ubjedljivu pobjedu upisala je i Fortuna Dusseldorf koja je sa 4:0 savladala Bochum. Za pobjedničku ekipu 72 minute je igrao bh. napadač Elmin Herić, dok je za poražene nastupao Dženan Mucić.

Viktoria iz Kolna pretrpjela je poraz u duelu sa Bayerom (4:1), a za poražene 81 minutu je igrao nekadašnji fudbaler Kolna i bivši kadetski rerprezentzativac Farid Bačevac.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zanimljivo je bilo u duelu Union Berlina i Hannovera, a u utakmici u kojoj je viđeno sedam pogodaka slavio je Union sa 4:3. Svih 90 minuta za pobjedničku ekipu odigrao je bh. juniorski reprezentativac Stefan Rankić.

Amer Dedić je odigrao 90 minuta u porazu svog Augsburga od Bayerna (3:2), dok je Ivan Sarčević također odradio svih 90 minuta u pobjedi svog Wolfsburga nad St. Paulijem (5:1¸).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi