Nekadašnji prvak BiH na niskim granama: U Leotaru sanjaju bolje dane i nove trofeje
FOTO: Trebinjelive.info

Stojanović, Krunić, Mulina i ostali 2002/03. osvojili bh. sportsku javnost

Nekadašnji prvak BiH na niskim granama: U Leotaru sanjaju bolje dane i nove trofeje

S. Mlaćo

Ljubitelji nogometa u BiH sigurno još uvijek pamte sezonu Premijer lige 2002/03 u kojoj je na kraju titulu prvaka osvojio trebinjski Leotar. Mimo svih očekivanja Trebinjci su svojim navijačima priredili sezonu iz snova i na kraju podigli trofej prvaka.

Trebinjce je tada u pvom jedinstvenom prvenstvu BiH u fudbalu sa klupe predvodio Mile Jovin, a ligu je činilo 20 klubova.

Prvi strijelac tadašnjeg prvaka sa Polica bio je sjajni Nenad Stojanović sa 22 pogotka. Tim su još činili Aleksandar Božović, Dušan Kerkez, Bojan Vučinić, Branislav Krunić, Siniša Mulina, Slavoljub Đorđević, Aleksnadar Jovanović, Ninoslav Milenković, Aleksandar Hajder, Zdravo Šaraba, Predrag Vukićević, Igor Joksimović, Marko Popović, Gavrilo Čorlija, Željko Radović, Pavle Delibašić, Jovo Mišeljić, Dejan Musović, Pajo Janković, Saša Miljanović, Oleg Čurić, Boško Stupić, Damjan Ratković i Ljubiša Porobić. Pored trenera Jovina u stručnom štabu su još radili Vladimi Gačinović, Dragan Spaić i Veselin Klimović.

Danas su Trebinjci na veoma niskim granama. Klub teško preživljava, a nalazi se u Drugoj ligi Istok. U nedavno završenoj sezoni zauzeo je treće mjesto sa 48 bodova koliko ima i Famos, dok je prvak Sloga Gornje Celarevo sa čak 27 bodova više od ova tima.

O tome kakva situcija vlada u Leotaru danas najbolje govori to da je nekadašnji prvak naše zemlje u posljednjem kolu proiv Mladosti u Ugljeviku imao samo 13 igrača. U početnih jedanaest na klupi su bili jedan rezervni golman i igrač.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Početnu jedanaestorku činilo je čak šest igrača do 21 godine, a od nešto poznatijih u klubu sa Polica trenutno vrijedi izdvojiti tek kapitena Anela Ramića.

U Trebinju se svi nadaju da će za Leotar doći bolji dane te da će  Police kao nekada pognute glave napuštati najveći bh. klubovi...

Top Komentari

Chupy
Kad pogledam spisak igraca, prava Bosanskohercegovacka patriotska ekipa iz 2002/2003 godine. U ekipi i srba i muslimana i katolika i roma, zato im se i gubi svaki trag nakon te 2002/2003.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti