Neki igrači su klase, drugi to pak nikada neće postati

Za primjer

Neki igrači su klase, drugi to pak nikada neće postati

Edmir Škorić

Edinson Cavani i Neymar u centru su pažnje posljednjih dana zbog spornog penala u utakmici PSG - Lyon.

Tada je, podsjetimo, Neymar prišao Cavaniju i zatražio da sam izvede penal, ali Urugvajac je to odbio, sam loptu naštimao na bijelu tačku, ali nije pogodio. 

Kasnije se Neymar žalio čelnicma PSG-a kako bi Cavanija trebali prodati, a na nedavnoj rođendanskoj zabavi je pozvao sve osim - Cavanija. Dakle, njih su dvojica sada neprijatelji, ne podnose jedan drugog i sve to samo zato što su obojica žarko željeli kod 2:0 zatresti mrežu Lyona.

Eto, to je današnji nogomet. Plate te 222 miliona eura, a ti napušeš nos jer ti ne daju da izvedeš penal. A jasno je da Cavani ima veći utjecaj u klubu jer je tu godinama, uostalom stariji je od Brazilca.

Kako god, ružno je da se dvije zrele osobe, dvojica igrača koji zarađuju milione, posvađaju oko penala. I onda vratimo film unazad, na 2008, godinu.

Juve igra protiv Sampdorije, zadnja utakmica u sezoni, a Alessandro Del Piero i David Trezeguet imaju po 19 golova i bore se za titulu najboljeg. Dosuđen je penal i umjesto da se potuku kako bi se izborili za taj "jeftini" gol i titulu najboljeg, oni to drugarski riješe.

Trezeguetu je tada Del Piero prepustio izvođenje penala i ovaj je bio precizan, ali je veliki Del Piero zabio potom dva gola i s 21 golom je ipak završio na prvom mjestu liste strijelaca.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ali eto, govorimo o veličinama poput Del Piera i Trezegueta, o klasama, ljudskim gromadama, a Neymar i Cavani su ipak dio nekog novog vremena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi