Neki uspjevaju pronaći angažman u doba korone, uspjelo je to Obafemiju Martinsu

Iskusni napadač se skrasio

Neki uspjevaju pronaći angažman u doba korone, uspjelo je to Obafemiju Martinsu

Admin Čaušević

Svojevermeno jedan od najbržih igrača svijeta Obafemi Martins je duže od godinu bez kluba, ali njegovom čekanju je došao kraj.

Dok svijetom vlada pandemija koronavirusa i mnogi igrači brinu šta će biti s njihovim ugovorima, Martins je uspio pronaći novi angažman.

Legendarni Nigerijac će karijeru nastaviti u Kini. Uskoro će potpisati ugovor s ekipom SH Shenhua. Interesantno klub iz Šangaja mu je bio i posljednji klub u karijeri za kojeg je ranije nastupao od 2016. do 2018. godine.

Prethodnih sedmica ovaj 35-godišnjak se povezivao s nekoliko italijanskih niželigaša, prije svih Monzom i Pescarom, ali će kako stoje stvari fudbal ponovo igrati u Kini.

Martins je vrhunac karijere imao prije 15-ak godina kada je nastupao za Inter i Newcastle United. Igrao je još za Wolfsburg, Rubin Kazan, Birmingham, Levante i Seattle Sounderse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi