Zaboravljeni Obafemi Martins ponovo u Italiji?

Navodno ima novi tim

Zaboravljeni Obafemi Martins ponovo u Italiji?

Zaboravljeni nigerijski napadač Obafemi Martins vraća se u Evropu.

Svojevremeno je Martins bio jedan od najbržih fudbalera na svijetu, a danas kada je bez angažmana pojavile su se informacije o njegovom povratku u Italiju nakon dugih 14 godina.

Najprije je Martins ponuđen niželigašu Monzi čiji je vlasnik nekadašnji Milanov gazda Silvio Berlusconi, međutim svoju karijeru neće nastaviti u ovom klubu, već u Pescari koja se takmiči u Seriji B.

Pescari je potreban iskusan i kvalitetan napadač kako bi se na proljeće upustili u borbu za viši rang, a vodstvo kluba se između nekoliko imena navodno opredjelilo za 35-godišnjeg Martinsa s kojim su već nekoliko dana u pregovorima.

Profesionalnu karijeru Martins je proveo upravo u Italiji. Od 2002. do 2006. godine je nosio dres Intera, nakon čega su uslijedile epizode širom svijeta, od Njemačke, Rusije, Španije, SAD-a do Kine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi