Nekoliko igrača napušta Juventus zbog Higuaina

Juventus očajnički želi napadača Napolija

Nekoliko igrača napušta Juventus zbog Higuaina

Endin Čaušević

Fudbaleri Juventusa otputovali su danas u Australiju gdje će nastaviti svoje pripreme za novu sezonu.

Stara dama jučer je odigrala prvu pripremnu utakmicu protiv niželigaša u kojoj su slavili sa 6:1. Jedan gol na ovom meču postigao je i novajlija u ekipi Miralem Pjanić. Iako je Juve već doveo nekoliko sjajnih pojačanja čini se da to neće biti sve.

Čelnici aktuelnog prvaka Italije daju svoj maksimum kako bi doveli najboljeg napadač Serije A Gonzala Higuaina. U Juventusu su spremni prodati čak četiri igrača kako bi Argentinac stigao u Torino.

Na transfer listi Stare dame nalazi se napadač Simone Zaza za kojeg traže 25 miliona, Daniel Rugani koji ima istu cijenu, te Roberto Pereyra (18 miliona) i Mauricio Isla koji košta 10 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Poznato je da Napoli za Higuaina traži 80 miliona eura, a zanimljiva vijest je da bi u suprotnom pravcu mogao upravo Pereyra.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti