Nekoliko promjena na listi igrača koje je Roma prijavila za Evropsku ligu

Džeko predovdi Vučicu

Nekoliko promjena na listi igrača koje je Roma prijavila za Evropsku ligu

E. Škorić

Roma je prijavila tim koji će igrati završnicu Evropske lige, a Chris Smalling i Javier Pastore se ne nalaze na njemu.

Popis je dovršen i najavljen uoči predstojeće utakmice protiv Seville u osmini finala koja se igra u četvrtak.

Bruno Peres, Roger Ibanez i Nicolo Zaniolo zamijenili su Smallinga, Merta Cetina i Pastorea na popisu igrača registrovanih za ostatak takmičenja.

Roma je stoga potvrdila da nije uspjela postići dogovor s Manchester Unitedom u vezi s engleskim defanzivcem Smallingom. Davide Zappacosta ni ovaj put nije uključen, jer se nije oporavio od povrede.

Trener Paulo Fonseca će računati na sljedeće igrače:

Pau Lopez, Mirante, Peres, Fazio, Ibanez, Mancini, Santon, Spinazzola, Kolarov; Cristante, Diawara, Kluivert, Mkhitaryan, Pellegrini, Perez, Perotti, Under, Veretout, Villar, Zaniolo, Džeko, Kalinić.

Inače, Roma dobija novog vlasnika uskoro i od toga će dosta toga ovisiti. Kako navode italijanski mediji, aktuelni vlasnik rimskog kluba James Pallotta blizu je dogovora sa Friedkin grupacijom o prodaji vrijednoj 600 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Novi vlasnik možda će imati drugačije planove, nije isključeno da krene s rezanjem plata i podmlađivanjem ekipe, što bi moglo značiti definitivni kraj našeg napadača na Olimpicu.

Njega, podsjetimo, uveliko žele Inter i Juventus, pa nije nemoguće da ga naredne sezone gledamo u nekom drugom dresu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi