Nekom smo se dobro zamjerili: Božica Fortuna u Torinu okrenula leđa Zmajevima
Italija - BiH

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Nekom smo se dobro zamjerili: Božica Fortuna u Torinu okrenula leđa Zmajevima

E. Škorić, foto: T. Hebib

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine gostovla je večeras u Torinu u meču 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a nakon sjajnog izdanja doživjela je poraz rezultatom 2:1.

Za razliku od utakmice u subotu u Tampereu, kada smo bili potpuno nemoćni i na kraju poraženi od Finske s 2:0, bh. reprezentativci su večeras u Torinu pokazali da imaju kvalitet i da s pravim pristupom mogu da igraju i protiv puno većih selekcija. Unatoč vodstvu i brojnim šansama, upisali smo drugi uzastopni poraz.

Od starta je pristup Zmajeva i način na koji su igrali ulijevao samopouzdanje. Djelovali smo hrabro, raspoloženo, motivisano, spremni da pomrsimo račune ekipi koja kod kuće nije poražena u 21. stoljeću.

Na otvaranju meča Quagliarella je šutira prizemno, ali i neprecizbo, a u petoj minuti nakon prvog kornera za BiH, Ćivić glavom puca pored gola. Nastavljen je žestok tempo, obje ekipe su bile rastrčane, a u 18. minuti smo imali veliku šansu.

Džeko je povukao loptu, uvidio samog Višću na desnoj strani, uposlio ga, ali je Bonucci u posljednji čas izblokirao i spasio Italijane.

Uslijedio je žestok tempo Zmajeva i pritisak nekih 10-ak minuta, napadali smo sa svih strana, a onda i poveli u 32. minuti. Bešić je majstorski pronašao Višću, ovaj ubacio u peterac, a tamo Edin Džeko u svom stilu - siguran.

Nabolju šansu Italijani su imali krajem prvog dijela, kada je Quagliarella snažno šutirao, ali je Šehić uspio da izbaci loptu u korner.

Na samom startu drugog dijela Bešić je centrirao s desne strane, Gojak slabo zahvaća loptu glavom i odlazi pored gola, mada je izgledalo kao stopostotna šansa.

Nažalost, brzo nam se to osvetilo. Bernardeschi je izveo korner s desne strane, naciljao je usamljenog Insignea, koji iz voleja hvata loptu i zabija golčinu za 1:1. Međutim, kasnije su nam bh. eksperti za suđenje objasnili da je gol priznat iako je trebao biti dosuđen ofsajd, pošto je neko od italijanskih igrača smetao Šehiću nakon udarca Insignea.

Ubrzo nakon toga, dosta uzbuđenja pred golom Italije. Ćivić šutira, jedva Sirigu brani, u nastvku akcije Džeko centrira, a Ćivić stiže i glavom da zaprijeti Siriguu, ali je Bonucci spasio Azzurre.

Nakon toga Sarić snažno šutira, ali pored gola, a onda bombu Višće uz dosta muka Sirigu izbacuje u korner.

Fantastični meč je donio još prilika do kraja. Umalo da Insigne u 70. mnuti postigne gol glavom, ali je Šehić spasio, a onda je naš golman zaustavio i udarac Bonuccija nakon ubačaja iz kornera u 73. minuti.

Evidentan je bio pad u igri bh. reprezentacije, da bi u 86. minuti Veratti sjajnim udarcem po zemlji matirao Šehića.

Šteta, dojam je da se moglo puno više, imali smo tih 1:0 nakon 45 minuta i toliko dobrih prilika, a na kraju smo pali i miljama smo daleko od Evropskog prvenstva, makar se imalo još puno igrati do kraja.

Italija - BiH 2:1 (Insigne 52/ Džeko 32)

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Italija: Sirigu, Chiellini, Emerson, Mancini, Bonucci - Veratti, Jorginho, Barella - Bernardeschi, Quagliarella, Insigne.

BiH: Šehić - Čivić, Bičakčić, Zukanović, Todorović - Bešić, Gojak, Pjanić, Sarić, Višća - Džeko.

Top Komentari

Robijasis1000
Picka vam materina, zasto nemate ovakav pristup I igru protiv svakog protivnika, za veceras svaka cast a za finsku vam nikad halalit necu
28 1
Rajvosa2019
Steta , opet srce kao kuca , izgubili ali muski - momacki , bolji u gostima od momentalno velike italije / bili bolji / VOLIM TE BOSNI
19 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi